Fair Finance Guide Nederland mede geschreven door Tim Boekhout van Solinge

Tim Boekhout van Solinge heeft meegeschreven aan het nieuwe rapport van de Eerlijke Geldwijzer, de Nederlandse tak van de Fair Finance Guide. Het Engelse rapport is een case study over ontbossingsrisico’s in de toeleveringsketens van soja en rundvlees. Tim schreef het eerste hoofdstuk: Ontbossing in het Amazonegebied en de Cerrado.

Het Amazonegebied en de Cerrado in Brazilië behoren al jaren tot de wereldwijde hotspots van tropische ontbossing. De belangrijkste aanjagers van de transformatie van deze biomen zijn de sojateelt en de veehouderij. Het rapport laat zien hoe 21 bankgroepen, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen die actief zijn op de Nederlandse markt, betrokken zijn bij de door soja en rundvlees aangedreven ontbossing in deze regio’s en hoe zij met dit probleem omgaan.

Lees het volledige rapport hier (in het Engels)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *