LiveCast Pakhuis de Zwijger

Op 16 november organiseerde The Amsterdam Collective for Democracy in Brazil, het Transnational Institute (TNI), de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) een live online evenement met onze directeur Tim Boekhout van Solinge en Vandria Borari (leider van het Borari volk en activiste voor mensenrechten en milieu. Je kunt een eerder interview met haar teruglezen op onze site: http://forestforces.nl/qa-vandria-borari/). Het evenement ging over de Nederlandse neokoloniale betrekkingen met Brazilië, en de betekenis van klimaatverantwoordelijkheid en ethisch ondernemen als Nederland doorgaat met het exporteren van onduurzaamheid, ontbossing en mensenrechtenschendingen naar Brazlië. Daarnaast kon Vandria als inheems leider vanuit de eerste hand getuigen over de situatie, terwijl Tim een reeks acties besprak om de macht van het bedrijfsleven en de controle over de natuur op Braziliaans grondgebied te verzwakken. 

Lees meer over het evenement op de website van Pakhuis de Zwijger (in het Engels)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *