Inheemse mensen in Santarém stellen de ontbossing van het Munduruku-gebied aan de kaak

Inheemse bewoners van het dorp Açaizal in Santarém, in het westen van Pará, hebben donderdag een video uitgebracht om de ontbossing aan de kaak te stellen die plaatsvindt op het grondgebied van het Munduruku-volk. Volgens de klacht werd een vergunning verleend aan een zakenman om soja te verbouwen in een gebied dat volgens stamhoofd Manoel Munduruku (stamhoofd van het inheemse gebied Ipaupixuna) inheems is. Volgens de verdediging van de beschuldigde zakenman is het gebied naar behoren gedocumenteerd en heeft eigenaar Ivo Ruaro een vergunning om graan te verbouwen.

Lees het volledige artikel en bekijk de video (in het Portugees)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *