Een bezoek aan Paus Franciscus

Opperhoofd Dadá Borari met zijn nieuwe gezegende standbeeld en paus Franciscus met de antwoordbrief van Dadá, geschreven op hout uit het Amazonegebied. Bron: Vaticaan Nieuws

Op 26 augustus hebben stamhoofd Dadá en zijn broer Poró Borari paus Franciscus ontmoet in het Vaticaan. Dadá en Poró zijn twee inheemse leiders van de Borari-gemeenschap in Maró, West-Pará, en we werken sinds 2015 met hen samen. De reis naar Rome en het Vaticaan was de eerste buitenlandse reis van Dadá en Poró, en ze werden vergezeld door onze directeur Tim Boekhout van Solinge. 

Na tien lange en saaie dagen in quarantaine, en meerdere negatieve Covid-19 testen, was de ontmoeting met de Paus, waarvoor Dadá persoonlijk was uitgenodigd, zeer geslaagd. Op een stuk hout uit het Amazone regenwoud had Dadá een antwoord geschreven op de persoonlijke brief van Paus Franciscus. Na te hebben verteld hoe hun kerk in het Amazonegebied slechts een zeer oud en kapot beeld uit de 19e eeuw had, ontving Dadá een nieuw beeld van het Vaticaan, gezegend door de paus. 

Tegen het einde van de bijeenkomst voerde Dadá een traditionele dans op, de Surara, een inheems gezang dat betekent ‘Wij zijn krijgers, ik ben een krijger’. Paus Franciscus deed mee met de dans en liet zien dat ook hij een strijder is voor het Amazonewoud. 

Tim zei ook dat deze week samen met Dadá en Poró hun samenwerking en partnerschap heeft versterkt. Zodra we genoeg nieuwe fondsen hebben, kunnen we – samen met Dadá en zijn gemeenschap – de beweging verspreiden naar nog meer inheemse gebieden. 

Lees meer over het bezoek op Vatican News (in het Portugees) of bekijk deze korte video (ook in het Portugees)

Chief Dadá is, together with other attendees, performing the Surara for Pope Francis. Bron: Vatican News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *