Over Ons

Oorsprong

Het idee van GPS-ondersteunde bosmonitoring en de preventie van boscriminaliteit is ontstaan tijdens een wetenschappelijk project in Brazilië (2010-2016), gefinancierd door het Nederlandse NWO-WOTRO Science for Global Development Program. Het is opgezet in samenwerking met Braziliaanse universiteiten en NGO’s om sociale- en milieuschade, waaronder criminaliteit, te identificeren en te verminderen. De ontwikkelingsstrategie was gericht op toegang tot het rechtssysteem en verbetering van de rechtsstaat.

In 2014 hebben we voor het eerst verschillende traditionele gemeenschappen die in de buurt van ontbossingshotspots wonen, uitgerust met waterdichte GPS-camera’s, zonneladers en een power bank. Het stelt hen in staat om foto’s te maken van illegale bosbouwactiviteiten.

De activiteiten van Forest Forces zijn mogelijk dankzij financiering door middel van crowdfunding; in eerste instantie door alumni van de Universiteit Utrecht, gevolgd door donaties van mensen uit verschillende landen – tot nu toe vooral Brazilië en Nederland.

Forest Forces bestaat sinds 2014 als informeel netwerk. In 2018 werd Forest Forces een officiële entiteit: Forest Forces is geregistreerd als een stichting zonder winstoogmerk in Amsterdam (Stichting Forest Forces).

Wilt u meer weten? Kijk dan onder In de media naar radio- en televisieoptredens waar onze directeur, Tim Boekhout van Solinge, meer uitlegt over de situatie in de Amazone en onze organisatie. 

Onze bondgenoten in Brazilië

Odair ‘Dadá’ Borari
Stamhoofd van het Maró inheemse gebied

Manoel Munduruku
Stamhoofd van het Ipaupixuna inheemse gebied
Jozenildo
Stamhoofd van het Açaizal inheemse gebied
Het volledige team van bosbeschermers van het Maró inheemse gebied

Ons team vanuit Nederland

Tim Boekhout van Solinge
Oprichter en directeur
Tim Manschot
Raad van Toezicht
Maarten Robben
Raad van Toezicht
Michelle Boekhout van Solinge
Ondersteuning website/social media
Caya van der Sluis
Ondersteuning website